شعر کودک

شعر کودکانه قدیمی گل همه رنگش خوبه ” “بچه زرنگش خوبه” را در ادامه بخوانید:

 

گل همه رنگش خوبه

بچه زرنگش خوبه

تو کتابها نوشته

تنبلی کار زشته

شعر کودکانه

شعر کودکانه

تنبل همیشه خوابه

جاش توی رختخوابه

پاشو پاشو صداش کن

از رختخواب جداش کن

بشور دست و رویش

شانه بزن به مویش  

 


موضوعات مرتبط: کودکانه
برچسب‌ها: گل همه رنگش خوبه(کودکانه)

تاريخ : دو شنبه 5 خرداد 1393 | 1:56 | نویسنده : بانوی پرتقالی |

خرمن شعر خردسالاناگر چند کودک خردسال مهدکودکی را از چند شهر ایران دور هم جمع کنید و از یکی شان بخواهید یکی از شعرهایی را که در مهدکودک آموزش دیده است برای تان بخواند٬در بیشتر مواقع می توانید مطمئن باشید بقیه ی خردسالان هم با او همراهی خواهند کرد. این یعنی تقریبا همه ی شعرهایی که در مهدکودک های ایران آموزش داده می شود شبیه به هم هستند. شعرهایی که بعضا به لحاظ قدمت٬ مربوط به دوران کودکی پدر و مادرهای این بچه ها هستند(شعرهایی در حد یه توپ دارم قل قلیه٬ که مشخص نیست نوشتن مشق یا همان مقش! چه ربطی به گرفتن عیدی دارد؟. متاسفانه بعضی از این شعرها علاوه بر این که از نظر محتوایی خالی از نکات آموزشی هستند٬ به لحاظ ساختاری و رعایت ریتم و ضربآهنگ هم حرفی برای گفتن ندارند. همیشه فکر می کردم چرا همه ی بچه ها در هر کجای ایران که باشند٬ باید همین شعرهای قدیمی و تکراری و ضعیف را آموزش بینند. یعنی ما واقعا در زمینه ی شعرهای آموزشی این همه دست خالی هستیم؟! 

چندی پیش از طریق یکی از بستگان٬ با کتاب خرمن شعر خردسالان آشنا شدم. کتابی که حاوی بیش از ۶۰۰ شعر زیبای کودکانه٬ با ۲۸ موضوع متنوع و جذاب(حتی در زمینه ی اینترنت و کامپیوتر) برای بچه هاست. این کتاب توسط آقای اسدالله شعبانی گردآوری و تقدیم به حوزه ی کتاب کودک شده است. دلم می خواست آن قدر توان داشتم که بتوانم این کتابِ سراسر شادی و نشاط و سادگی کودکانه را برای همه ی مهدهای ایران زمین ارسال کنم.

به همه ی پدر و مادرهای ایرانی و همه ی مربیان و مدیرهای دلسوز و متفکر مهدکودک های میهنم پیشنهاد می کنم تهیه ی بزرگ ترین منبع شعر کودک در ایران را یکی از اولویت های مهم خود قرار دهند.

منبع: persiankids.persianblog.ir


موضوعات مرتبط: کودکانه
برچسب‌ها: شعرهای کودکانه

تاريخ : دو شنبه 5 خرداد 1393 | 1:52 | نویسنده : بانوی پرتقالی |

 6 توصیه برای کودکان بدغذا

 وقتی که کودک از غذا خوردن اجتناب می‌کند، والدین نگران می‌شوند....؟

 فرزندم غذا نمی‌خورد!  همۀ متخصصان اطفال بر سر این موضوع متفق القول اند که بهترین راه حل، نشان دادن کمترین حد ممکن نگرانی است. با این حال، این کار آسان نیست. 6 توصیه داریم که می‌توانند به شما کمک کنند.

 

 1) باید بدانید که شرایط نقش بسیار مهمی بازی می‌کند
دلایل کاملاً منطقی متعددی وجود دارند که یک کودک به دفعات، از غذا خوردن امتناع کند:


 6 توصیه برای کودکان بدغذا
 وعدۀ قبلی غذایش خیلی حجیم بوده است.
 در بین وعده های غذایی، چیزهای زیادی می‌خورد.
 او خسته یا مضطرب است، مثلاً شب ها.
 او در حال گذار از یک دوره ای است که کمتر رشد می‌کند، بنابراین نیاز کمتری به خوردن دارد.
 قبل از این که بگویید فرزندتان "بد غذا است" یا بدتر "مشکل تغذیه ای دارد"، تمام این موارد را بررسی کنید.


 2) استفاده از تمام جایگزین ها
نگرانی عمدۀ والدین این است که چون فرزندشان از خوردن غذا یا خوردن برخی مواد غذایی خودداری می‌کند، تمام مواد مغذی را که بدنش نیاز دارد، دریافت نکند. این نگرانی کاملاً بی مورد است، کودک نمی‌گذارند که از گرسنگی بمیرند... اما برای اینکه شما خاطر جمع شوید، چند پیشنهاد داریم که می‌توانید در صورت لزوم آنها را جایگزین غذای کودک تان بکنید:

سوپ، مواد خام یا پوره ها به جای سبزیجات پخته
 کمپوت یا آب میوه ها به جای خود میوه
 ماست، پنیر یا دیگر لبنیات به جای شیر
 تخم مرغ، لبنیات یا حبوبات به جای گوشت.


 3) کمی سرسخت بودن
اگر فرزندتان مثلاً از خوردن سبزیجات امتناع می‌کند، در تمام وعده های غذایی این مواد را برایش آماده کنید اما بقیۀ غذا را تغییر دهید: برای مثال گراتین گل کلم و ماهی، یا به همراه گوشت یا سیب زمینی و... اغلب باید در بیش از ده مورد، یک مادۀ غذایی را به کودک بدهید، تا آن را قبول کند. اگر آن مادۀ غذایی را با خوراکی های دیگر همراه کنید، شانس خود را بالا برده اید.


 4) جدا کردن یا مخلوط کردن؟
گوش به زنگ فرزندتان باشید و سعی کنید او را بشناسید. بعضی بچه ها در برابر روش پوشش مقاومتی نشان نمی‌دهند، در این روش تکه های سبزیجات و غذاهایی را که دوست دارد را به چیزهایی که به طور عادی دوست ندارد، اضافه می‌کنید.

اما بعضی دیگر می‌خواهند چند لقمه از سبزیجات بخورند اما از خوردن چیزهای دیگری که با آن مخلوط شده، امتناع می‌کنند. تا قبل از اینکه منوی غذای خانوادگی تان مختل شود، سعی کنید آن را به دست بگیرید و جلوی خراب شدنش را بگیرید.


 5) جلوی هرزه خوری فرزندتان را بگیرید
بچه ها مثل همۀ بزرگترها نباید هرزه خوری کنند، اما نه به خاطر اینکه ممکن است مثل بزرگترها اضافه وزن پیدا کنند، به این علت که هرزه خوری ممکن است جلوی اشتهای کودک را بگیرد. بنابراین از دادن خوراکی در بین وعده های غذایی به کودک خودداری کنید، خصوصاً برای تشویق کردن، آرام کردن یا دلداری دادنش.


 6) شروع کردن با مهم ترین ها
فرزند شما یک سری الویت های غذایی دارد و دنبال خوراکی هایی می‌گردد که بیشتر ترجیح می‌دهد نسبت به آنهایی که کمتر دوست دارد، و این کاملاً طبیعی است. اما این وضعیت نباید تا آنجا پیش رود که کودک فقط از یک گروه غذایی، تغذیه کند. بنابراین سبزیجات (یا مواد غذایی دیگر را که کودک عموماً از خوردن آن خودداری می‌کند) را در اول وعدۀ غذایی به او بدهید. گرسنگی اش بقیۀ جریان را پیش می‌برد!


موضوعات مرتبط: کودکانه
برچسب‌ها: کودکان بدغذا

تاريخ : دو شنبه 5 خرداد 1393 | 1:25 | نویسنده : بانوی پرتقالی |

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • وب شیمی
  • وب سمفونی
  • وب قالب بلاگفا
  • وب رفتن